BEYKOZ ARDAHANLILAR KONGRE YAPMADI, BİZ GERİ ÇEKİLİDİK..

BEYKOZ ARDAHANLILAR KONGRE DEĞİL TAM BİR REZALET YAŞANDI, REZALETİN BÜYÜMEMESİ İÇİN GERİ ÇEKİLDİK..
Bu haber 2024-05-05 19:13:42 eklenmiş ve 388 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ ARDAHANLILAR KONGRE DEĞİL TAM BİR REZALET YAŞANDI, REZALETİN BÜYÜMEMESİ İÇİN GERİ ÇEKİLDİK..

 

Beykoz Ardahanlılar Derneği kongre yerine tiyatro ve komedi oyunları sergilendi. Seçimden ziyade mide bulandıran rezaletler sergilendi. Bu rezilliklere alet olmamak için geri çekildik. Kongrede sergilenen ayak oyunlarının halka yansımaması için geri çekildik. Kongreye katılan insanlara sorarsanız zaten nasıl rezilliklerin yaşandığını herkes öğrenir. Kimi anasını babasını kurcu başkan yaptı, üye olmadığı halde oy kullanan birbirinin yerine oy kullanmalar.. Yine bizi geçemeyeceklerini gördüklerinde saat  birde kongreyi bitirme oyunları..  Uzman diye kongreyi teslim ettiğimiz arkadaşlar oy atılacak bir kutu bile ayarlamayacak derecede geri olmaları kongre değil Ardahanlılara tam bir rezalet yaşattığımız için halka özür dileyerek çekildik..

 

Biz istesek dava açar bunları yerle bir ederiz. Çünkü halkta karşılığı olan tek başkan adayı beykozda biziz. Ama sadece Beykoz değil artık istanbulun her yerinde istisnalar dışında köy-il-ilçe-federasyonlara kadar dernekler artık çürümeye başladılar,laçkaşlamaya toplumun toplumsal alanın soyulduğu çürütüldüğü yapılara dönüşmmeye başladılar.. Bundan dolayı İstanbul geneli artık Avrupai tarzda gelişmiş toplum kritierlerine uygun bir sivil toplum harakatı her ilçede hayata geçmeye başladı. Artık kullanımlık cep, hemşeri dernekleri vb. ömürlerini tamamlamaya başladılar. Kongrelerde yaşanan rezaletler artık halkında bu gerçeği görmesini beraberinde getirdi..  

 

 

2021 de yapılan kongreden bugüne kesintisiz çalıştık. Çalışmalarımızı gören Gazeteci Hüsnü Bediroğlu’ndan Hoc-fed Başkanı latif Yılmaza, blog yazarı STK ve siyaset uzmanı Vezir Arslan’a, Menderes kaya, Ayvaz Korkmaz gibi toplumumuzun gerçek temsilcileri.. hemşerilerimiz hepsi bizi onure ettiler. Kongremize aktılar. Ama yapılan ayak oyunları herkesin midesini bulandırdı. gerçek manada bir dernekçilik le beykoz ardahan derneğini kurtarmaya çalışırken.. Artık maalesef bu derneğin bir daha tutmayacağını ve çürdüğünü gördük..

 

Delegeden çok misafirlerimizle Kongreye katılım 2021 de yapılan kongrenin 10 katına çıkardık. Kongremiz 200 e yakın hemşerimizin katılımı ile gerçekleşti.

 

Seçim ve Kongre yerine yine bilindik ayak oyunları yapılınca kongre yapıldı numarasına yatarak geri çekildik. Şikayet etsek bu kongre iptal olacağından oyun oynamalarına çekilerek göz yumduk.

 

Bu kongrede öncelikle Beykoz Ardahanlıların iki liste ile seçime gitme diye bir lüksleri yoktu. Halk hala dernekçiliği bilmiyor. Üye aidatını ödeyen dernekçiliği bilen gerçek üye yok.İstisnalar dışında STK desen tanımını bilecek yönetici yok.

 

Derneğimizin mevcut yönetiminde sürekli derneği aşağı çeken toplantılara çalışmalara katılmayan 3-4 arkadaşımız yalandan 3 ayrı liste ile bize karşı çıkmaları, yetmezmiş gibi üyelikle ilgi alakası olmayanlara oy kullandırmaları..   

 

Sonra 3’ünün bize karşı birleşme numaralarına yatıp tek liste olmaları..  

 

Yinede yetmedi üye müye olmayan ana baba bacı ne varsa bizimkiler kongreye getirip köy muhtarlık seçimini aratmayan bir atmosferde yazdırıp üye yapıp oy  kullandırmalar..

 

Yetmedi hani biri oy kullanmayı bilmiyor ya birbirlerinin yerine oy kullanmalar..

 

Bir saat içinde oy kullanıp kongreyi saat 13 te bitirmeleri .. Oy kullanmaya gelen gelecek hemşerilerimizin engellenmesi.. Kongre süresinin yasal süresinin beklenmemesi..  

 

Yeter mi tabi ki yetmez, bizim bir halk lideri kemal veliyullah bölgemizin en büyüklerinden en büyük kanaat önderlerinden, ileri gelenlerden.. Divan başkanı ben olacağım,  Allah beni bu iş için yaratmış. Başkada kimse mimse divan başkanı olarak ne tanırım, nede takarım dedi. Karşımda kimseyi görmek istemiyorum olmayacak dedi. Hoc-Fed eski başkanı Latif Yılmazı Hüsnü Bediroğlunu, ve Bloger aydın, STK uzmanı Vezir Arslanı düşünüyorduk. Büyük kanaat önderinin büyüklüğünü goren Yılmaz gibi insanlarda alanı hızla terk ettiler..

 

Buda yetmedi.. Normalde Bir kongre yasal süresi olan saat 17’e kadar sürmesi gerekiyordu. Onu da kabul etmediler. Saat 12.30 bu saati geçerse kutsal tüm kanunları çiğnenip ceza –meza alacağız. Biz geri çekildiğimizden kendileri oynayıp çaldılar..

 

Divan baskanımız kemal abe kartal gibi birleşmiş milletler gibi bize karşı birleşen kardeşlerimizle bizi gözetliyor.. Baktık birde kızıyor. Bizde zaten soyledik Ardahan Derneği falan-filan şaka yapıyoruz. Ben çelikliyorum nasılsa oyda kullandık. Yok kanunu çiğniyoruz. Birde oy sayımı onu da beklememiz  gerekiyormuş.. onu da bekledik. yarım saatte bitdi. Saat daha 13 olmadan 3 baba birleşmiş bize karşı  oyları sayıp 5-10 oyla bizi ağır bir yenilgi ve hezimete  uğratırlarken,aldıkları oyunda yarısı sahte oy kendi oylarıyla birlikte koskocaman ardahan derneğinde 4 başkan adayının oy karşılığı 15-20  bu da konu komşu akraba oyu.Yani bari insan biraz dürüst olur. Y.Yasin Sit çekilmese secimi alamaycaklarını bile itiraf edemiyorlar..

 

Bu acar kardeşlerimizin bu yetenekleri karşısında şapka çıkarmamak elde değil. Böyle gelişmiş bir yapı karşısında halk durmasa halk örgütlü değilse, hele brahim kadeş var 3 yıldır derneğe adım atmamış bir de tüh lan bu nebicim kongre ortak liste yapsanıza derken karşımdakilerin resmi yönetici olduklarını dernekle ilgi alakalarının olmadığını sürekli derneği aşağı çekmek için uğraştıklarını bilmediğinden.. Bu takımın derneği cebe koymak için sürekli operasyon yaptıklarını bilmeden..Yada bildiği halde bilmemezlikten gelme.. 

 

Özetle en iyi hakem halktır ve tecrübedir. Halk bunu görmeden ben alemle-i cihanda olsam kimseye derdimi anlatamayacağımı.. Bildiğimden bu büyük yetenekler karşısında durma şansımızın olmadığını gördüğümüzden STK olayının halk açısından bir süreç olduğunu bildiğimizden horoz dövüşleri olmasın, birde kemal amcam daha fazla kızmasın diye hem geri çekildik. Hemde toplumuzun ne kadar örgütsüz olduğuna şahit olduk.

 

400 den fazla delegesi olan bir dernek delegelerin kaçının oy kullanacağını beli olmadan saat 13.00 biz üç rakip ve kemal abenin haşin bakışları ile metin abenin tavana vuran öfkesinin kurbanı olmamak için kellemizi zor kurtarırken.. Beykoz’da biz derneğe misyonunu oynattığımızı, il derneğinin de artık tutmayacağını da anladık. Artık il dernekleri de aile-sülale derneğine dönüşüp bu konuda uzman abla-abelerde gorduğumuz gibi cebe gireme aile derneği olma dönemi..  Coktan baslamıs.

 

3 aday bize karşı birleştiler. Toplam yk listeleri 90 oy eder. Adamlar ancak 35 oy aldılar. Ki burada 5-10 oyda sahte.. Biz 25. Ve dörde kadar bile kongrenin sürmesine izin vermediler..  Şimdi yerli yabancı bu sahtekarlığı yermi yemez. Ardahan derneğini var etmeye çalışırken yeniden ayak oyunları ile bitirdiler. Burada amaç bizim derneğe kazandırdığımız ivmeyi kullanarak ranta donusturme. Ama yerelinden halk Beykoz bunların Ardahanlıları temsil etmediğini bildiğinden hepsi havasını alacak.. Yine halkın sorun ve sıkıntılarını biz çözeceğiz..

 

BEYKOZ ARDAHANLILAR DERNEĞİNE MİSYONUNU YERİNE GETİRMESİNİ SAĞLADIK..

 

3 yıl önce planladığımız seçim dönemin de başkanlık hakkımızı denk getirme ve kullanarak derneğin kullanılmasını engelleyerek derneğe misyonunu oynattık. Beykozluların Beykozdan sökülüp atılmaması için gereken tüm hamleleri yaptık. Mevcut başkan Köseler dışında kimseyle foto kareye girmedik. Hemşerilerimizi ağa konumuna çektik. Güç ve lobi olmalarını sağladık.

 

Bunu sadece Beykoz’da değil İstanbul geneli halk bileşenleri olarak tarihi misyonumuzu diğer arakadaşlrımızla yerine getirdik, rolümüzü oynadık.

 

Gerek geçen hafta yapılan Ardahan Dernekler Federasyonu kongresi, gerekse bu hafta Beykoz Ardahanlılar kongresi artık il ilçe köy dernek ve federasyonlarının misyonlarını bitiridiğine tanık olduk. Yap ayak oyununu koy cebine oyna.. Bundan dolayı kimse artık bu dernekleri ve dernekçiliği kaale almayacak..

 

Artık büyük metropollerde bölge dernekçiliği dönemine geçmenin şart olduğu kendiliğinden ortaya çıkmaya başladı. Çünkü maho hala köydeki muhtarlık bilincini aşmamış. Köy il ilçe derneklerini sülale derneklerine çevirip bitirme büyük bir hastalık olarak her yeri sardı. Bu bir süreç.. Birde yerel ve kamuda biz gerçek STK temsilcilerinin açtığı alanların bir kapı olarak kendilerine açılmadığını görüp anlayınca, cep dernekçiliği yapan abla-abelerde onları kurtaramayınca  ne yapacaklar..  

İstanbul’da il-ilçe –köy derneklerimiz halkın dernekçiliği bilmeyişinden aile sülale derneklerine dönüşmeye başladılar. Bu yüzden artık federasyonlarda dahi muhtar biloloları seçiyoruz..

 

ETİKETLER : Beykoz Ardahanlılar Derneği olarak kongre yapmadık geri çekildik. Nedenleri yazımızın devamında..
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Düğün-Dernek haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya