QIMILİ ve NEBİOĞLU DERNEKLERİ ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN HAREKETE GEÇTİLER…

Hocvan Yayla festivali nedeniyle bölgeye çıkarma yapan Hoc-Fed üyesi dernekler aynı zamanda bölgede ve İstanbul’da ortaya koydukları projelerle de öne çıkmaktadırlar.
Bu haber 2024-07-02 12:21:20 eklenmiş ve 370 kez görüntülenmiştir.

 

QIMILİ ve NEBİOĞLU

 

DERNEKLERİ

 

ÇOK AMAÇLI

 

KÜLTÜR MERKEZİ

 

İÇİN HAREKETE

 

GEÇTİLER…

 

Merkezi Kağıthane-Sanayi mahallesinde yer alan Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Qımıli Derneği etkinlikleri ile örnek bir STK.

 

Hocvan Yayla festivali nedeniyle bölgeye çıkarma yapan Hoc-Fed üyesi dernekler aynı zamanda bölgede ve İstanbul’da ortaya koydukları projelerle de öne çıkmaktadırlar.

 

Geçen ay Ataşehir’de yer alan Nebioğlu Dönerde dernek yönetimi ile bir araya gelen Nebioğlu iş dünyası ile toplantı gerçekleştiren toplantı sonucu Nebioğlu Derneği iki önemli karar almıştı.

Bu kararlardan 1. İstanbul Anadolu yakasında yer alma projesi ve 2. De bölgede çok amaçlı kültür merkezi projelerini hayata geçirme yönünde karar almışlardı.

 

İşte hem Qımıli, hemde Nebioğlu dernekleri bu projelerini hayta geçirmek için bugünlerde bölgede çok amaçlı kültür merkezi inşası için de harekete geçtiler.

 

Qımıli Dernek Başkanı Ergin Talay YK dan Bilal Şirin, Serhat Tekin, Çetin Kaya ve yönetiminden birçok yönetici bölgeye geçtiği de aldığımız bilgiler arasında.  Bu hafta içinde de temel atam töreni yapılcak.

 

Qımıli gibi çok amaçlı kültür merkezi projesi için bölgeye geçen bir diğer derneğimiz ise Hoc-Fed Üyesi Nebioğlu Derneği. Nebi oğlu dernek başkanı Refik Süt ve yönetimi de Hocvan yayla festivali için bölgeye geçerken, aynı zamanda çok amaçlı Kültür merkezlerinin de temellerini atacaklar.

 

Her iki derneğin temel atma törenleri bilgiler bize ulaştıkça sizlerle paylaşacağız.

 

QIMILİ İÇİN VOLKAN KAYA YİNE DEVREDE…

 

Qımıli Derneğinin mülk sahibi olmasında öncülük eden ve Sanayi Mahallesi gibi merkezi bir yerde derneği mülkiyete kavuşmasına öncülük eden  iş adamlarımızdan Volkan Kayanın Çok amaçlı kültür merkezi projesi içinde harekete geçtiğini bu hafta sonu Naim Kaya’nın annelerin mevlit töreninde şahit olduk, gördük.

 

4-5 milyon gibi rakamlara mal olacak olan proje için öncülük eden Kaya projenin hayta geçmesi için bölgeye geçtiği gibi, Kaya ailesinin 2 milyon tl bağışla başı çekeceği bu hafta sonu dernekte verilen mevlit programında şahit olurken, Kaya ailesinden iş adamı Selçuk Kaya’yı ziyaret eden Volkan Kaya ziyaretinde Selçuk Kaya projeye 1 milyon katkı yapacaklarını ifade ederken kendisinin de aynı oranda katı yapacağını ifade ettiler. 

 

 

Merkezi Kağıthane-sanayi mahallesinde yer Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) Üyesi Qımıli Derneği etkinlikleri ile örnek bir STK. Dernek halkı üyelerini birbiriyle buluşturmada da örnek bir dernek. Özellikle her hafta sonu muhakkak dernekte bir etkinlik var.

 

 

NAİM KAYANIN ANNESİNİN 52. Sİ İÇİN MEVLİT OKUTULDU…

 

Dernekte bu hafta sonu İş-STK-Siyaset dünyasından tanıdığımız derneğin kurucu üyesi, üyesi önemli kanaat önderlerinden Naim Kaya'nın vefat eden anneleri için mevlit töreni vardı.

 

QIMILİ DERNEĞİ MEVLİT FOTO GALERİ... 

 

 

Qimililer önde gelen is adamları Volkan kaya, Tekin Talay, Menderes Kaya gibi önemli simalar başta olmak üzere dernekte kadını yaşlısı genciyle bu mevlit töreninde 7’den 70’e birbirleriyle buluştular, bir araya geldiler.  Öğle namazının ardından başlayan mevlit programında Kuranı kerim, mevlit okundu dualar edildi.

 

Törenin ardından kaya ailesinin kestiği kurban eti yemeği, helva… İkram edildi.

 

KURD DOSTU BİR SANATÇI NİĞDELİ ÖZKAN…

 

Sanayi Mahallesinde Qımıli derneği yanında, Kayaların Dörtel Firmasına komşu Özkan Dondurma diye harikulade bir dondurma dükkânı var.

 

Her etkinlikte bir Qımılili gibi derneğin etkinliklerine katılan bu vatandaşı merak edip dükkâna girdim. Tamamıyla yerli -milli ürünlerden kendi dondurmalarını imal ettiğini yaptığını öğrendiğimiz Özkan Dondurmanın sahibi Niğdeli Özkan’ının sıkı bir Ardahanlı dostu, derneğin fahri üyesi olduğu, Ardahan’la ilgili, doğu-güneydoğu ile ilgili birçok harikulade klip yapan bir sanatçı da olduğunu gördük.

 

Sıkı bir Kurd dostu olan, tc rejiminin ırkçılığının kırılmasında sanatıyla milyonların takdir ettiği bir sanatçı olan ve Ardahan’la ilgili de Ardahan’ın Yolları Dar gibi klipleri olan

 

 

SANATÇI NİĞDELİ ÖZKANI TANIYALIM- NİĞDELİ ÖZKAN KİMDİR ALTTAKİ LİNKLERDE…

 

ARDAHANIN YOLLARI DAR KLİBİ

https://www.youtube.com/watch?v=oJsbXLXaZaI

 

https://www.google.com/search?q=Ni%C4%9Fdeli+%C3%96zkan+

 

https://www.google.com/search?q=Sanat%C3%A7%C4%B1+Ni%C4%9Fdeli+%C3%96zkan+Kimdir

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : QIMILİ ve NEBİOĞLU DERNEKLERİ ÇOK AMAÇLI KÜLTÜR MERKEZİ İÇİN HAREKETE GEÇTİLER…
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya