Bahattin Kılıç Hakka Yürüdü, Kılıç’ı son yolculuğunda 10 binler uğurladı.

Serhat bölgesinin en önemli aydınlarından, yurtsever -mücadeleci kimliği ve kişiliği ile 70’lerden beri devrimci mücadele içinde olan, 78’liler Devrimci Kuşağından olan Bahattin Kılıç hakka yürüdü.
Bu haber 2024-07-28 14:21:48 eklenmiş ve 504 kez görüntülenmiştir.

Bahattin Kılıç Hakka Yürüdü, Kılıç’ı son yolculuğunda 10 binler uğurladı.

 

Bahattin Kılıç Hakka Yürüdü, Kılıç’ı son yolculuğunda 10 binler uğurladı. Sarıyer Maden mahallesi, Fatih Sultan Mehmet camii dün (29-07-2024) tarihinin en büyük, en kalabalık cenaze törenlerinden birine ev sahipliği yaptı.

 

KILIÇ'I BİNLER UĞRULADI FOTO GALERİ TIKLAYINIZ...

 

Alta devam eden yazı ve haberde de belirttiğimiz gibi, 78 kuşağından devrimci demokrat mücadeleci kişiliği ile öne çıkan Kılıç’ı son yolculuğunda binler uğurladı.

 

KILIÇ MEZARI BAŞINDA ANILDI VİDEO... 

 

Yurt içi-dışı, Anakradan DEM Parti Üst Düzeyi, Sarıyer Bld. Bşk. nından İstanbul Beykoz DEM İlçe bşk Atilla Şair’den Ayvaz Korkmaz, Menderes Kaya’ya …

 

İçinde DGD başta olmak üzere serhat bölgesi (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı-Artvin) il-ilçe bölge federasyon ve derneklerinin yer aldığı milyonlara hitap eden kapsam alanıyla Serhat Sivil Toplum Platformu, Platformun  Genel Koordinatörü Yusuf Yasin Sit, Platform yönetiminden Celal Yılmaz’dan Yunus Gokceye, Menderes Kaya ya, Hoc-Fed Bşk Ayhan öztürkten Ardafed Bşk Yrd. Gezere, Sarıyer Serhat STK bileşenleri koordinatörü Alican Uymaz’a … İstanbul geneli  Serhat sivil toplum bileşenleri üst düzeyi de cenazedeydi.

 

ARKADAŞLARI MEZERI BAŞINDA KILIÇ’I ANDILAR…

 

 Dem Ankara Üst düzey yönetiminden cenaze törenine katılan yazar, şair, aydın Bahattin Kanat defin işleminin ardından mezarı başında yol arkadaşları adına Kılıç’ı andı. Kılıç’ın hayatı ile ilgili kısa bir veda konuşması yaptı.

Kanat, Bahattin Kılıç herkese nasip olmayacak bir yaşamın sahibi, hayatı boyunca asimilasyona, insanlığa, Kurd halkına karşı işlenen suçlarla mücadele etdi. Diktatör ırkçı tc rejiminin cezalarına maruz kaldı. Burada hepimizin şahit olduğu gibi binler kendisini uğurlarken… Asıl mahkûm ve suçlu olanın asimilasyoncu ırkçı tc rejimi rejmin yerel, ulusal, küresel bileşenleri rejmin kendisi olduğu gerçeğidir. Kılıç gibi arkadaşlarımızın yaydıkları ışık insanlık var oldukça var olacaktır...

 

Kanat’ın yanı sıra Sosyolog Dr. İsmail Beşikçi’den, Şair Yazar Rodi baz’a  birçok aydın, bilim adamı, Yakup Süt gibi bölge iş dünyamızın en büyüklerinin de çelenk ve Süt ailesinden de bireylerin katıldığı  bir cenaze törenine şahit olduk.

BAHATTİN KILIÇ HAKKA YÜRÜDÜ ÖN HABER…

 http://www.stk-dernekler.com/files/firm/photo/7db2acf949.jpg

Bahattin Kılıç - 1960- 2024

BAHATTİN KILIÇ, HOCVAN’IN YURTSEVER, AYDIN, HALKINA ADANMIŞ MÜCADELE İLE DOLU-DOLU GEÇEN, ÖRNEK-ÖNDER, HALK LİDERİ, GENÇLİĞİN ÖRNEK ALDIĞI, ZÜLME HAKSIZLIĞA ASLA BOYUN EĞMEYEN, HAYATI BOYUNCA KÜRESEL EMPERYALİZME-KATİLLERE, İHANETÇİLERE, YERLİ İŞBİRLİKÇİLERİNE KARŞI SAVAŞIM VEREN, GURUR DUYLAN... BİR ÖMRÜN SAHİBİ, HOCVAN HALKININ KIYMETLİ BİR EVLADI-AYDINI-AKTİVİSTİ-DEVRİMCİSİ... BİR DEVRİMCİ DAHA HAKKA YÜRÜDÜ…

 

Serhat bölgesinin en önemli aydınlarından, yurtsever -mücadeleci kimliği ve kişiliği ile 70’lerden beri devrimci mücadele içinde olan, 78’liler Devrimci Kuşağından olan Bahattin Kılıç hakka yürüdü. Kılıç, 2000’li yıllarda Serhat bölgesi STK yapılanmasının da içinde yer alarak, STK olayının sağlam temellerde rayına oturması ve yürümesi için İstanbul Metropolünde perde arkasında ki en önemli aktörlerden biri olmuştu. 68-78 lerin devrimci ruhunu STK alanlarına taşıdaılar.  Günümüzde insan soyunu sıfırlamya çalışan küresel katiller insanlık tarafından ablukaya alınıyorsa Kılıç gibi devrimcilerin yaydıkları fikirler, ortaya koydukları ve binlerce yıl sürecek projeler sayesindedir. İİnsanlık bu tür güzel insanlrın, isimsiz kahramanlrın yaydıkları ışıkla zulme soykırıma karşı üste çıkmakta, vahşi kapital ve faşist ırkçı rejimler, terör lejyonları... böylesine güzel insanlar sayesinde gezegenimizden silinme dönemine girdiler.

 

Kılıç, bölgemizin ilk kurulan federasyonu, Hoc-Fed kurulumu çalışmalarında ise öne cıkarak bire-bir yer almıştı. İkamet ettiği Sarıyer'de hemşerrilerimizin ev arsa arazi vs edinmeinde en önemli aktörlerden biriydi. Her alanda halkın önünü açan, hakkını koruyan eşsiz bir insandı. Lafla değil hayatı ile tam bir devrimciydi...    

 

Bölgemizin 68-78 devrimci kuşağı Sarıyer’de onun oğlunun düğününde birbiriyle buluşmuştu.  

 

BAHATTİN KILIÇ 2022 OĞLUNUN

 

DÜĞÜN TÖRENİNDE


VİDEO TIKLAYINIZ... 

 

Hocvan’ın değerli evladı, aydını Bahattin Kılıç hakka yürüdü. İstanbul Sarıyer’de ikamet eden her yıl sılai rahimi bir ibadet gibi gören, yerine getiren, Ardahan bölgede bulunan kıymetli hemşerimiz Bahattin Kılıç geçirdiği rahatsızlık (Kalp Krizi) nedeniyle Kars’a hasta haneye (27-07-2024) kaldırılıyor.

 

 HABER FOTO TIKLAYINIZ... 

 


Yapılan tüm müdahalelerle rağmen kurtulamayan Kılıç’ın cenazesi defin edilmek üzere İstanbul’a doğru yola çıkmış bulunmaktadır.

 

TEMMUZU AGOUSTA BAĞLAYAN SON HAFTA BİRÇOK HEMŞERİMİZ HAKKA YÜRÜDÜ...

 

Kılıç'ın yanı sıra Temmuzun Son Haftası ((Dağcı (Tikoş) Köyü Sakinlerinden Turgay ve Güntay YILDIZ’ın dayıları Bülent MEKAN, Taşlıdere (Pangis) köyü  Sakinlerinden  Cemil ÖZER, Samanbeyli (sığırpet) Sakinlerinden Reis oğlu Kemal ÖZTÜRK, Ağaçlı (Kellîk) köyünden Esenyurtta İkamet eden Ahmet ve Mehmet Karakoç’un Abileri Cafer Karakoç, Nebioğlu köyümüzün sakinlerinden Kasım ATBAŞ’ın oğlu Yıldırım ATBAŞ, Gölgeli (Korgeli) köyü sakinlerinden Beykoz Yeni Mahallede  İkamet eden Ömer AVŞAR, Nebioğlu köyümüzün sakinlerinden Zabıt kızı Şekernaz MAVZER …))

 

VEFAT EDEN HEMSERİLERİMİZ FOTO 

 

10 dan fazla hemşerimiz hakka yürüdüler, Serhat Sivil Toplum Platformu olarak Hepsine Allahtan Rahmet Aile ve Yakınlarına  Başsağlığı ve Sabrı Cemil Diliyoruz... 

 

Nebioğlu Derneği Yönetiminden Bize ulaşan bilgilere göre…

Cenazesi yarın öğlen (29.07.2024) namazına müteakiben, Sarıyer, maden mahallesi Fatih Sultan Mehmet Camiin' den kaldırılacak, Kilyos Ağlamış dede mezarlığına defin edilecektir.

Adres: Maden mahallesi, Fatih Sultan Mehmet camii, Sarıyer - İstanbul

iletişim: 0535 493 21 78

               0536 823 89 92

               0530 148 46 33

 

 

 

Cenaze Bilgileri

29. 07. 2024 Pazartesi günü öğlen namazına müteakiben

Fatih Sultan Mehmet camiinden Kilyos Ağlamış Dede mezarlığında toprağa verilecektir.

İletişim:

Adil Kılıç 0530 148 46 33

Onur Kılıç 0533 428 06 04

Berfan Kılıç     0538 635 50 45  

Esin Kılıç  0535 493 21 78

Aydın Kılıç 0538  635 50 45

Volkan Kılıç 0532 260 51 45

ETİKETLER : Serhat bölgesinin en önemli aydınlarından yurtsever -mücadeleci kimliği ve kişiliği ile 70’lerden beri devrimci mücadele içinde olan 78’liler Devrimci Kuşağından olan Bahattin Kılıç hakka yürüdü.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Vefat-Taziye haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya