HOC-FED OLAĞAN GENEL KURULDA SON VİRAJA GİRERKEN…

Hocvan Dernekler Federasyonu (HOÇFED) 25 Ağustos 2024 Pazar Günü Kongreye gidiyor. Kongreye giderken son durum ne..
Bu haber 2024-08-01 09:33:43 eklenmiş ve 319 kez görüntülenmiştir.

HOC-FED OLAĞAN GENEL KURULDA SON VİRAJA GİRERKEN…

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (HOÇFED) 25 Ağustos 2024 Pazar Günü Kongreye gidiyor. Kongreye giderken son durum ne..

 

Hoc-Fed bölgemizin en önemli STK’larından biri olduğundan STK Strateji yayını olarak kurulduğundan beri haber-analiz yazılarla sürekli kamuoyuna taşırken, yaklaşan Olağanüstü kongre ile ilgili de ara ara haberler yapmaktayız.

 

Hoc-Fed Olağanüstü Kongreye giderken kaptan köşkünde kimler olmalı. Nasıl kadrolarla yola çıkmalıdır... (Haber Ayrıntılar Tıklayınız…)

 

Yukardaki haberimizde Hoc-Fed’in misyonu ve vizyonu hakkında, STK alanları hakkında detaylı bilgiler verirken, bu haberimizde Hoc-Fed Olağanüstü Kongreye giderken, dernekler ve delegasyonda son durumu ve pozisyonları hakkında kısa bilgi vermek.

 

ARSLAN’A YOĞUN BİR DESTEK ARTARAK DEVAM EDİYOR…

 

Başkan adayları arasında adı geçen Hoc-Fed’de YK üyeliği de yapmış olan 2-3 dönem Hoc-Fed üyesi Xaskar dernek başkanlığı yapan Erkan Deli mevcut başkan adaylarından Derviş Aslan lehine adaylıktan çekildiğini kamuoyu ile paylaşırken…

 

Diğer başkan adaylarının da ortaya çıkmayacağı, federasyon seçiminin Devriş Arslan ve Ayhan Öztürk arasında geçeceği yönünde. Bir başka ifade ile büyük ihtimalle Hoc-Fed iki adayla olağanüstü kongreye gidecek.

 

Gerek Delinin Arslan lehine çekilmesi, gerekse mevcut başkanın yeniden aday olması Hocvan delege ve delegasyonundan, derneklerinden Arslan’a ilgi ve desteğe dönüşmüş durumda.

 

Bu destek ve ilginin temel nedeni, mevcut yönetimin hem olağanüstü kongre kararı alamsı, hemde mevcut Başkan Ayhan Öztürk’ün başkan adayı olması dernekler ve delegasyon arasında pek hoş karşılanan bir durum olmadığı gerçeği. Bu durum birçok soru işaretini de beraberinde getirmiş bulunmaktadır.

 

Olağanüstü kongrenin temel amacı birçok sorundan dolayı yeni bir yönetimin gerekliliği mevcut yönetimin artık federasyonu yönetemediği noktasında delege ve derneklerin ortaklaşa aldıkları, ortaklaşa alınan bir karar. Uye dernekler ve delegasyon haklı olarak sorguluyor, soruyor, eğer eski yonetim, mevcut başkan devam edecek olsa, o zaman olağanüstü kongre karaına, olağanüstü kongreye ne gerek vardı.

 

Kongrenin gerekçesi bu olunca mevcut başkanın yeniden aday olması, çoğu dernek ve delegasyon içinde tepki ile karşılanırken, delege ve derneklerin ekseriyası madem yönetim başarılıydı neden olağanüstü kongre kararı aldılar gibi sorular birbirini kovalrken, Öztürk cephesinde Hoc-Fed'e yaşananlar her STK yaşanan rutin olağan durumlar.Bu kongre biz mevcut yönetim için güven oylamsı, güven tazelemesi olacaktır dedi.

 

Arslan cephesinde yer alan yapı pazar günü yapılacak olan kongrede Hocvan dernek ve delegasyonu eski yönetimi gönderip yeni yonetim olarak bayrağı devr alcaklrını… Önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Hoc-fed'de gelecek yeni yönetim bölge ve ülke STK alanına öncü rolunu, lobi rolunu üstlenerek Hocvanlıların gerçek gücünü hem bölge hemde ülke bazında hayata geçirecektir, Hocvan gibi politik bir kitleyi içe kapatarak kısır sorunlarla boğarak küçültme dönemi son bulacaktır…

 

Dernekçilikte ortaya koyduğu başarışlarıyla bilinen Arslan'ın cephesindeki dernek ve delegasyon rahat bir şekilde olağanüstü kongreyi alacaklrına inanırken...

 

Pazar günü yapılacak kongrede ortaya çıkan durum 2 başkan adayı ile kongreye gidileceği aşağı yukarı netleşmiş bir durumda. Başkan adayları ve listlerine başarılar diliyoruz.

ETİKETLER : Hocvan Dernekler Federasyonu (HOÇFED) 25 Ağustos 2024 Pazar Günü Kongreye gidiyor. Kongreye giderken son durum ne...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İs-HBR haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya