APE KEMALİ BİNLER UĞURLADI…

Kemo’ye Sebo lakaplı Kemal Avşar’ı son yolculuğunda binler uğurladı...
Bu haber 2024-09-07 11:01:40 eklenmiş ve 161 kez görüntülenmiştir.

APE KEMALİ BİNLER UĞURLADI…

 

Kemo’ye Sebo lakaplı Kemal Avşar’ı son yolculuğunda binler uğurladı...

 

Her bölgenin yörenin kendine has nevi şahsına münhasır kişilikleri vardır. Bu kişiliklerden biride Ardahan Gölgeli Köyünden Keleş Ağanın torunlarından bir olan Kemal Avşar’dı.

 

Kemo’ye Sebo lakaplı Kemal Avşar’ın dedeleri Keleş Beg, Avşarların mensup olduğu Celali Aşiretinden. Korgelili Avşarlar Kerem Avşar gibi general düzeyinde komutanların çıktığı, şu anda Amerika’da, ülkemizde dünyaca ünlü cerrahların doktorların çıktığı, sivil toplum STK alanlarında Murat Avşar gibi esnaf-iş adamı aktörlerin çıktığı… Genç yaşta ülkemizin en önemli davarını üstlenen vefat etmeden önce dedesi sayılan Avşarı ziyaret eden Mesut Sıural gibi Avukatların çıktığı bir aile…

 

 HABERİN FOTOGRAFLARI...

 

Ailenin en önemli özelliklerinden biri de iş dünyası alanında birbirinden önemli bireylere sahip olması. Rahmetli Yadigar Avşar at sırtında Rusya -Serhat bölgesinin en önemli hayvan tacirlerinden, tüccarlarından biriydi.

 

Günümüzde Turizm Hizmet sektöründe Çengelköy Villa Bosphorous uzun yıllar işleten, canlı hayvan ticareti başta olmak üzere, inşaat gıda turizm alanında bölgemizin en önemli iş adamlarından Bülent Avşar, Kandilli başta olmak üzere İstanbul ve İstanbul’un değişik yerlerinde Kandilli balıkçısı, Köfteci İrfan gibi yerleri işleten İrfan Koç, İsmail Koç gibi turizm hizmet sektöründeki hemşerilerimiz de Kemo’ye Sebo’nun öz yeğenleri.

 

Avşar ailesi aynı zamanda Beykoz 2024 yerel seçimlerinde kontenjandan meclis üyesi seçilen, şu anda Boğaziçi İmar komisyonunda yer alan Mevlut Yıldız’ın da yakın akrabaları.

Kemoye Sebo Hocvanda Korgeli-Bebereg, Pangis-Sıxırpet… özellikle çocukların ideoluydu. Düğünlerde heryerde söylediği türkülerle bir ideoldu. Dehşet bir keskin zekası vardı. Birkişiyi söylediğinizde 7 sülalesine kadar sayar kaç paralık adam olduğunu bir bilgisayar gibi size aktarırdı. Bu anlamda 70-90 arası tüm çocuklar büyükler kendisini tanırdı.

 

Yaşlandığında ailenin birçok ferdi gibi İstanbul’da ikamet ediyordu. Yukarıda vurguladığımız İstanbul büfeciler odası YK üyesi Murat Avsar, yeğenleri iş adamı Bülent Avşar, Aileden Serhat Sivil Toplum Platformunun yöneticilerinden keşe Avşar tek ekime ile kemal amcaya krallar gibi bakıyorlardı. Bu anlamda herkesin duasını alıyorlardı.

 

Kemoye Seboyu Serhat Sivil Toplum bileşenleri, Ardahan-Hocvan federasyonları, serhat STK alanları, iş siyaset dünyamızın önemli bir kesimi birlikte uğurlarken…

 

Cenaze törenine katılan Hoc-Fed başkanı Derviş Aslan ve YK üyeleri toplumsal tüm etkinliklere katılma babında Beykoz çayır festivaline de katılım gösterdiler.

 

7 Sİ BU PAZAR GÜNÜ…

 

Avşar ailesi Kavacık Yıldırım Beyazıt Camiinde Cenaze töreni ve Defin işlemlerimin ardından yine aynı camide taziyeleri kabul ederken… Cenaze törenine gelenlere bol bol ikramlar yapıldı. Dualar edildi. Taziye işlemleri, aynı zamanda Kavcıkta bulunan ikametgâhlarında da taziyeleri kabul ettiler. Yarın Pazar Günü ise öğle namazını müteakiben Kavcık kaptanlar Mah. İkametgahlarında 7 si okutulacak   (8-09-2024 )

Serhat Sivil toplumu, Doğu Medya adına merhuma Allahtan rahmet tüm yakın akraba başsağlığı diliyoruz…

 

Doğu  Kültür Medya – Haber Merkezi…

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Kemo’ye Sebo lakaplı Kemal Avşar’ı son yolculuğunda binler uğurladı...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer Vefat-Taziye haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya