EYLÜL AYI DERNEKLERDEN ETKİNLİKLER...

2024 YILINDAN 2025 YOL ALIRKEN DERNEKLERİMİZDEN ETKİNLİKLER...
Bu haber 2024-09-25 11:29:05 eklenmiş ve 34 kez görüntülenmiştir.

 

HOC-FED 7/24 ALANDA…

 

Hoc-Fed yeni yönetimi deyim yerindeyse 24 saat alanda çalışma yaparken kısa bir süre önce YK başkanlığına seçilen Derviş Arslan ve yönetimine de yurdun dört bir yanından tebrikler ve tebrik ziyaretleri de devam etmektedir. 

 

İŞTE HOCFED ETKİNLİKLERİNDEN HIOCFEDE YAPILAN ZİYARETLERE ÖRNEKLER…

 

Federasyonumuza bağlı dernek başkanlarımızla tanışma gündemli yemekli toplantımızda bir araya geldik. Federasyonumuzun aldığı yol, yapacaklarımız üzerine istişarelerde bulunduk. Keyifli ve verimli bir toplantı oldu. Katkı sunan tüm başkanlarımıza teşekkür ederiz.

Tüm derneklerimizle uyumlu ve koordineli bir çalışma dönemi geçirmek için yoğun mesai ve hassasiyet gösteriyoruz. Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetimin anlayışıyla ilerliyoruz.

Birliğimiz beraberliğimiz daim olsun.

 

Sadece Hocvan bazlı değil, Hocvan özelinden bölge ve ülke genelinde diğer STK’larla ortak etkinlikler hayta geçireceğiz.

 

Bu arada birer cümle ile belirtelim. Bölgemizin sevilen sanatçılarından Murat Zorba Hoc-Fed Kültür Sanat komisyonu başkanlığına getirildi.

 

Hoc-fed üyesi Qımıli bölgede harikulade bir çok amaçlı kültür merkezi inşa etdi. Murka gibi birçok dernek kültür merkezlerine çeşitli malzemler aldılar.

 

Geçen aylarda Yeni yönetimini seçen Lehimli Derneği Cihangir sanin başkanlığındaki yeni yönetimi piknik şöleninde üyeleri ile bir araya geldiler.

 

HOC FED ETKİNLİKLER FOTO GALERİ...

 

Hoc -Fed Etkinliklerinden Hoc-Fede yapılan ziyaretlere örnekler…

 

 Çekmeköy Belediye Başkanımız değerli hemşerimiz sayın ( @orhanncerkez ) Orhan Çerkez'i makamında ziyaret ettik. Sosyal belediyecilik hizmetiyle örnek teşkil eden başkanımıza misafirperverliği, güler yüzü, ve hoş sohbeti için teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

 

 

Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı değerli hemşerimiz sayın Vefa Vedat Budak'ı makamında ziyaret ettik. Misafirperverliği ve hoş sohbetleri için teşekkür eder, başarılar dileriz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

TÜMKİAD Genel başkan Yardımcısı Burhan Osmanoğlu’nun biricik oğlu Yusuf Talha Osmanoğlu'nun sünnet düğününe katılım sağladık. Tıpkı bu güzel gün gibi parlak bir gelecek sağlıklı ve iyi bir ömür dileriz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş ArslanLehimli Köylümüzün düzenlenmiş olduğu geleneksel piknik etkinliğine katılım sağladık. Birlik ve beraberliğin pekiştirildiği, özlem giderilen, birlikte güzel vakit geçirme fırsatı sunan böylesi etkinlikler çok kıymetlidir.

Bu güzel organizasyona imza atan emek harcayan başta başkan Cihangir Sanin Cihangir Sanin  olmak üzere tüm yönetim kurulu arkadaşları tebrik ederiz. Misafirperverlikleri ve güler yüzleri için ayrıca teşekkür ederiz. Her daim yan yana olmak umuduyla...

 

Hacıali köyü derneğimizin düzenlediği Dengbêj Gecesi'ne katılım sağladık. kültürümüzün önemli bir parçası olan ve nesilden nesile aktarılan bu güzel geleneğimizle bizleri bir hikayeden diğer hikayeye sürükleyen bu özel gece için başta başkan Ersin Gökçe'ye ve yönetimine teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Ardahan İli Göle İlçesi Senemoğlu Köy Derneği Anadolu Yakası Subesinin açılışına katıldık.

Göleli hemşehrilerimiz için hayırlı uğurlu olsun.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Sıxırpet Bebereg Samanbeyli Döşeli Köylerimizin düzenlemiş olduğu 7. Geleneksel piknik şölenine katılım sağladık.

 

Hemşerilerimizin bir araya gelip kaynaşıp güzel vakit geçirmeleri için büyük emek sarf eden başta değerli Başkan Osman Avşar’a ve yönetimine teşekkür eder tüm hemşerilerimize sevgi ve selamlarımızı sunarız.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

HOC-FED’ ZİYARETLER CIĞ GİBİ,  ZİYARETLER  İSTANBUL ve YURDUN DÖRT YANINDAN ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR…

 

 Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Ardahan Göle Belediye Başkanı Gökhan Budak federasyonumuzu ziyaretleri ettiler. Ardahan'ımıza ve   hemşerilerimize yönelik verimli sohbet gerçekleştirip  istişarelerde bulunduk. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

Ardahan Kültür Evi Başkanı Sn. Efrail Çifçi ve değerli yönetimi federasyonumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

 Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Çalabaşı Köylümüz değerli İş İnsanı Barış Gökçe federasyonumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Kendisi federasyonumuza armağan almak yerine bağışta bulundu. Nazik ziyaretleri ve bağışı için kendisine teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Bayramoğlu köylümüz değerli iş insanı  Cemal Yılan'a gönderdikleri hayırlı olsun çiçeği ve ilettikleri güzel dilekleri için teşekkür ederiz.

 

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Hasköyümüzün Dernek Başkanı Köksal Yılmaz ve yönetimini federasyonumuzda ağırladık.

 

Hoş sohbetleri, nazik ziyaretleri ve güzel dilekleri için teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Hasköylümüz değerli İş İnsanı Murat Avşar'a (Avşar Petrol) göndermiş oldukları güzel çiçeği ve iyi dilekleri için çok teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Samanbeyli (Sıxırpet) köyümüzün dernek başkanı Osman Avşar ve yönetimi federasyonumuzu ziyaret ettiler. Kendilerine nazik ziyaretleri ve başarı dilekleri için çok teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Ağaçlı (Kelik) Köyümüz Özer Ailesi İş İnsanları Federasyonumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine nazik ziyaretleri, başarı dilekleri ve güzel sohbetleri için teşekkür ederiz.

 

 Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Ardahan ili Merkez Aşağı Kurtoğlu Dernek Başkanı Ayvaz Yıldırım ve yönetimi federasyonumuza hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Kendilerine nazik ziyaretleri ve hoş sohbetleri için teşekkür ederiz.

 

Hoç-Fed Yönetim Kurulu adına Başkan Derviş Arslan

 

Federasyonumuzun önceki dönem Başkanlarından değerli büyüğümüz Latif Yılmaz federasyonumuzu ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundular. Nazik ziyaretleri, hoş sohbetleri ve katkılarından dolayı kendisine teşekkür eder saygılarımızı sunarız.

 

ARDAHAN DERNEKLERİ HABERLERİN


FOTO GALERİSİ

 

Burak Taştan, ARDAKON Başkan Adayı Oldu


Merkezi İstanbul Kartal’da bulunan ve Başkanlığını Sami Atıcı’nın yaptığı Ardahan Dernekler Konfederasyonu (ARDAKON) Ekim ayında kongre yapma kararı aldı. Kongre öncesi eski Ardahan Kent Konseyi Başkanı ve Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu Başkanı Burak Taştan, ARDKON Başkan adayı olduğu açıklandı.

 

Ardahan Dernekler Konfederasyonu (ARDAKON)’a üye Federasyon yöneticilerin yaptığı açıklama şöyle:

 

Çok kıymetli Ardahanlı hemşerilerimiz; son günlerde yerel ve ulusal basında yer alan Ardahan Konfederasyonu’nun Genel Kurul süreci ile ilgili yapılan haberlerle ilgili kurucu federasyonlar temsilcileri olarak kamuoyuna basın açıklamamızdır.

Ardahan Konfederasyonu Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında olan birbirinden kıymetli hemşerilerimizce kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.

 

Kuruluşundan bu yana kurucu başkanlığını yapan Sayın Sami Atıcı, konfederasyonumuzun çalışma prensiplerine uygun bir şekilde elinden geleni yapmıştır. Konfederasyon Genel Kurul sürecine girmiş bulunmaktadır ve bu süreçte aday olmayacağını beyan eden başkanımız Sayın Sami Atıcı’ya vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür ederiz.

 

Ardahan Konfederasyonu’nun kurucu federasyonlarını temsilen, yeni dönemde Ardahan Konfederasyonu’nun kurucu üyelerinden olan ve sivil toplum kuruluşlarında birbirinden değerli çalışmalar yapan Türkiye Kent Konserleri Birliği 14. Dönem Başkanı Sayın Burak Taştan’ı ortak adayımız olarak ilan ediyoruz.

 

Kasım ayında genel kurulunu gerçekleştireceğimiz Ardahan Konfederasyonu’nun tüm üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.

 

Kamuoyuna saygılarımızla.

 

Federasyonları temsilen;

Ali Sait Karaca

Levent Karadağ

Berkant Ezer

Muharrem Bilgin

 

KURULAN ARDAHAN VAKIFLARI KAYB OLURKEN… GÖLE VAKFI MI KURULUYOR...

 

ARDAHANLILAR SORUYOR, AREV ve ARDAHAN VAKFI NEREDE? GÖLE VAKFI KURULYOR SOYLEMİ NE ANLAMA GELİYOR…

 

Kuzey Anadolu gazetesinden fakir Yılmaz, “2024-2025 Eğitim Öğretim Sezonunun başladığı şu günlerde ortada görünmeyen, başkanı, TİK TOK fenomeni olma yarışına girip, kendi pişirip, kendisini yediği kaz evinin reklamını yaptığı, yöneticilerin diğer ikisi ise ünlü kasap Nusret’e özenen hal hareketlerle sanalda önde çıkmaya çalıştığı görülen ve en önemlisi düzenlediği burs desteği adı altında toplanan paraların hesabını açıklamayan ve kurulduğundan bugüne kaç öğrenciye burs verdiği bilinmeyen AREV ile YİBO’lar gibi derneğini de kapatanların kurduğu İstanbul Ardahan Vakfı ile Ankara’da ki Ardahan Vakfının kirasını ödemediği için 20 yıllık yerinden kapı dışarı edilen ARDAFED gibi genel merkezlerinin nerde olduğu ise bilinmiyor. Ve Yılmaz haklı olarak soruyor, Celil Ünlü Ardahan’a kurulacak saat kulesi ne oldu…

 

GÖLE VAKFI İLE GÖLE FEDERASYONU ve DDERNEKLERİ Mİ HEDEF ALINACAK…

 

Ardahan vakıfları dibi boylayıp dünyayı terk-ü salat eylerken, Ardahan’da vakıf olayının tutmadığı, AREV örneğinde de gördüğümüz gibi geçmişte cok başarılı etkinliklere imza atmaları, örneğin robotik kodlamayı Ardahan’a taşımaları, Ardahanlı öğrencilerin Robotik Kodlama dalında ülkemizde 1. Olmalrı ve ülkemizi çin’de temsil etmeleri, Anadolu-Mezopotamia Efsanaelri… Birbirinden cok değerli etkinliklere imza atamasına rağmen AREV giderek sönmeye kayb olmaya başladı.

 

YİBO öncülüğünde ortaya çıkan Ardahan vakfıda tutmayacağı çıktığı ilk andan belliydi. Çünkü bir ilin iki vakfı olmaz. Mantığa ve STK ruhuna aykırı bir durum.

 

Gölenin de iyi-kötü işleyen bir federasyonu var. Ve Gölenin de her köyünün birbirinden değerli dernekleri var. Dernek yönetimleri var. Bırakın Göleyi, Göledeki STK yapılanmsı ülkemizi idare edecek düzeyde önemli insanlara beyinlere kişi ve kişiliklere sahip. Bu dernekler zaten federasyon çatısı altında önemli bir güç ortaya çıkarmış bulunmaktadırlar.

 

Adı sanı ne olursa olsun toplumumuzu bölecek her çıkış Ardahan özelinden serhat bölgesine bu aşmada ihanettir. Gücü bölmedir.  Burada yapılacak olan bir tek hamle var oda Göle Dernekler Federasyonu (Göle-Fed) çatısı altında toplanmak, burstan diğer sorunlara Göleleri tek çatı altında toplamak. Federasyon yönetimini Göle Dernek yöneticileri ile güçlendirip özelde Gölenin genelde Ardahan’ın sorunlarına yönelmek. 

 

Hoc-Fed’in önerdiği gibi bütün bölge STK alanlarının ortak bir yol haritasıyla bölge lobisinin oluşumuna gitmek…

 

ARDAHAN VHO GENEL KURULA GİTTİ.

Ardahan’ın en genç yönetimini bünyesinde barındıran VHO genel kurula gitdi.

 

Yıllar sonra da olsa kurulan Ardahan Veteriner Hekimleri Odası bir süre önce resmi kuruluşunu yapıp, geçici kurucu yönetimi ile faaliyete geçtikten sonra ilk resmi kongresini de yaptı.

 

Ardahan VHO’nun kurucu Başkanı, genç Veterinere Hekim Ömürcan Sural’ın yeniden başkanlığına getirilirken yönetimi de başkan gibi genç veteriner hekimler oluşturdu.

 

Veteriner Hekimler Emrah Aydın, Baran Eren Gök, Yusuf Çetin ve Özcan Çınar’ın oluşturduğu Ardahan Veterinerler Odası, ‘Hekim için Hekim ile el ele’ diyerek yola çıktı.

İlk Genel Kurulunu yapan Ardahan VHO’yu oluşturan Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, bölge hayvancılığında fark yaratmak ve veteriner hekimlik mesleğinin icrasına ilişkin daha verimli çalışmak için çalışacaklarını belirttiler.

 

Gürcübeglilere yeni başkan..

YENİ BAŞKAN SÖNMEZ KARADAĞ OLDU..

Ardahan merkeze bağlı Tepesu (Gürcübeg) Köyü Derneği yeni yönetime devir edildi.

Derneğin kurucu başkanlığını yapan eğitimci, idareci Halil Aktaş’ın başkanlığını yaptığı Ardahan Merkeze bağlı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı 2. kongresi ardından gerçekleşen devir/teslim töreni ile yeni ve genç yönetime teslim edildi.

 

BAŞKAN SÖNMEZ KARADAĞ
2021 Yılında kurulan ve kurucu başkanlığını Halil Aktaş’ın yaptığı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni başkanı iş insanı Sönmez Karadağ oldu.
İstanbul, Esenyurt’ta bulunan derneğin genel merkezinde yapılan kongre ardından Gürcübek (Tepesu) köyü derneği başkanlığına seçilen ve başkanlık makamını kurucu başkandan teslim alan iş insanı Sönmez Karadağ yaptığı ilk açıklamasında ilk önceliğimiz eğitime katkı sunmak, metropollerde bulunan köylülerini güçlü bir çatı altında tutmaya devam etmek, köyde yaşayanlarla istişareyi daha da genişletmek olduğunu söyledi.

 

Başta iş insanlarına ve gençlere, kadınlara da seslenen Sönmez Karadağ, ‘Beni başkanlığa laik gören köylülerime teşekkür ederken, derneğimize hep birlikte sahip çıkmalıyız..’ dedi.

Ardahan Merkeze bağlı Tepedıuyu (Gürcübeg) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu. Asıl yönetim Erkan Karadağ, Gürsel Güzel, Yavuz Demirci, Bülent Karadağ

 

HALİL HOCA KURUCULUĞUNU YAPTIĞI DERNEĞİ

‘BEN BANA DÜŞENİ YAPTIM, SIRA SİZLER DE’

DİYEREK YENİ YÖNETİME TESLİM ETTİ..

Ardahan merkeze bağlı  Tepesu (Gürcübeg) Köyü Derneği yeni yönetime devir edildi.

Kurucu başkanlığını yapan eğitimci, idareci Halil Aktaş’ın başkanlığını yaptığı Ardahan Merkeze bağlı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı kongresi ardından gerçekleşen devir/teslim töreni ile yeni yönetime teslim edildi.

2021 Yılında kurulan ve kurucu başkanlığını Halil Aktaş’ın yaptığı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bu süre içinde yaptığı çalışmaların tek tek anlatılıp, derneğin kuruluşundan bugüne gelmesine katkı sunan herkese teşekkür edildi.

 

 

Merkezi İstanbul/Esenyurt’ta bulunan Tepesu (Gürcübey) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı, eğitimci, idareci Halil Aktaş derneğimiz kurmanın ve teşekkür ettiğim yönetimimle birlikte  bugüne kadar taşıdığımız derneğimize maddi, manevi destek veren heHALİL HOCA KURUCULUĞUNU YAPTIĞI DERNEĞİ

‘BEN BANA DÜŞENİ YAPTIM, SIRA SİZLER DE’

DİYEREK YENİ YÖNETİME TESLİM ETTİ..

Ardahan merkeze bağlı  Tepesu (Gürcübeg) Köyü Derneği yeni yönetime devir edildi.

Kurucu başkanlığını yapan eğitimci, idareci Halil Aktaş’ın başkanlığını yaptığı Ardahan Merkeze bağlı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yaptığı kongresi ardından gerçekleşen devir/teslim töreni ile yeni yönetime teslim edildi.

2021 Yılında kurulan ve kurucu başkanlığını Halil Aktaş’ın yaptığı Tepesu Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin bu süre içinde yaptığı çalışmaların tek tek anlatılıp, derneğin kuruluşundan bugüne gelmesine katkı sunan herkese teşekkür edildi.

 

Merkezi İstanbul/Esenyurt’ta bulunan Tepesu (Gürcübey) Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurucu başkanı, eğitimci, idareci Halil Aktaş derneğimiz kurmanın ve teşekkür ettiğim yönetimimle birlikte bugüne kadar taşıdığımız derneğimize maddi, manevi destek veren herkese köyüm adına teşekkür ediyorum’ diyerek, derneğin yapılan kongresinde göreve gelen yeni yönetime, ‘Ben bana düşeni yaptım. Sıra sizlerde...’ diyerek başarılar diledi.rkese köyüm adına teşekkür ediyorum’ diyerek, derneğin yapılan kongresinde göreve gelen yeni yönetime,  ‘Ben bana düşeni yaptım. Sıra sizlerde...’ diyerek başarılar diledi.

 

SERHAT ARDAHAN SPOR’UN HESAPLARINA YENİ HACİZ!

İstanbul’un ortasında bulunan Şişli’de 20 Yıllık Genel Merkezinin kirasını ödeyemediği için icralık olup, kapı dışarı edilen Ardahan Dernekler Federasyonundan sonra şimdide Serhat Ardahan Spor’a haciz geldi.

Aralarında mevcut Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir’in yanı sıra  Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci ve aldığı davaları icra yoluyla da olsa kazanmayı bilen Avukat Müzeyyen Çiftçinin de bulunduğu karar defteri kayıp olan, bu nedenle mahkemelikte olduğu öğrenilen Ardahan’ı Bal Liginde temsil eden futbol takımının kaçak elektrik kullandığı ortaya çıktı.

Engin Gayrimenkul ve Yıldız TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Üzeyir Engin’in başkanı olduğu, aynı zamanda maaşla kulübe müdürlük yaptığı ileri sürülen Ardahan Kent Konseyi başkanı Yavuz Morkoç’un da yönetiminde olduğu Serhat Ardahan Spor kaçak elektrik kullanımı nedeniyle Aras Elektrik A.Ş. tarafından yakalanıp, para cezası ile cezalandırıldığı ve bu para ödenmeyince Avukat aracılığı ile icraya verilip, hesaplarına el konuldu.

Daha önce kulübe başkanlık yapan ve mevcut belediye başkanı gibi oda türkücü olan Murat Gökdemir’in zamanında kaçak elektik kullanan ve ceza alan Serhat Ardahan Spor’a ikinci haciz şoku da Yusuf Alp Yılmaz döneminde yapılan alımlar için geldi.

 

Türkücü başkanı Murat Gökdemir döneminde yaşanan elektrik kaçakçılığı ve resmi olarak olmaza da bir dönem kulüp, başkanı olarak adı geçen Ardahanlı iş insanı Yusuf Alp Yılmaz zamanında kalma çeşitli alımlar için oluşan borcu dolaysıyla başkanlığını yaptığı takımın hesaplarına haciz geldiği ve hesaplarının bloke edildiğini belirten Serhat Ardahan Spor’un yeni Başkanı Üzeyir Engin gazetemize ve basına yaptığı sitemli açıklamasın da, ‘Sevgili Fakir Yılmaz merhaba Serhat Ardahan spora önceki dönemlerden ait ödenmeyen borçlardan dolayı banka hesaplarına bloke geldi. Hani en ufak olayı haber yapıyorsunuz ya belki bunu da haber olarak düşünürsün diye düşündüm’ diyerek kulübe gelen 41 Bin 932. 28. TL.’lik haciz evrakının yanı sıra 82 Bin 358 Tl. 55 kuruşluk haciz evraklarını kamuoyu ile paylaştı.

 

ARDAHAN BAROSUNA KADIN BAŞKAN ADAYI

Önümüzde ki ay içinde kongreye gitmeye hazırlanan Ardahan Barosu’na kadın başkan aday.

‘Adalet için meslektaşlarım için, Toplumumuz içim değişim zamanı’ sloganı ile önümüzde ki ay yapılması beklenen Ardahan Barosu’na Başkan Adayı olduğunu açıklayan Avukat Baran Çoban başta kadın Avukatlar olmak üzere 60’a yakın Avukat meslektaşımla birlikte oluşturacakları yönetimle en iyisini yapmak için Ardahan Baro Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Ardahan Baro Başkan Adayı Baran Çoban’ın başkan adaylığını şu açıklama ile ilan etti..

‘Değerli Meslektaşlarım;

Mesleğimize, adalet sistemimize ve toplumumuza hizmet etmek için çıktığım bu yolda, baro başkanlığına adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum.

Hepimiz biliyoruz ki, hukuk sadece bir meslek değil, aynı zamanda toplumsal düzenin ve adaletin teminatıdır.

Ancak, hukuk sistemimizin ve mesleğimizin karşı karşıya olduğu zorluklar her geçen gün artmaktadır.

Avukatların haklarının korunması, mesleki bağımsızlığın sağlanması ve adalete erişimin güçlendirilmesi gibi hayati konularda güçlü bir baroya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Adaylığımın temelinde değişim arzusu bulunmaktadır. Değişim, sadece bir kelime değil, baromuzu daha güçlü, daha etkili ve daha kapsayıcı bir kurum haline getirme kararlılığımdır.

Bugün, mesleğimizin ve toplumumuzun içinde bulunduğu koşulları daha iyi anlamak, daha dinamik çözümler üretmek ve hep birlikte daha aydınlık bir geleceğe doğru ilerlemek için bu değişime ihtiyaç duyuyoruz.

Baromuzun, avukatların haklarını her platformda savunan, adaleti her kesime eşit ve etkili bir şekilde ulaştıran, mesleki gelişimi destekleyen ve toplumsal sorunlara duyarlı bir kurum olması gerektiğine inanıyorum. Eğer sizlerin desteğiyle başkanlık görevine layık görülürsem, şu başlıca hedeflere odaklanacağım:

1. Avukatların Haklarının Güçlendirilmesi

2. Adalete Erişim

3. Mesleki gelişim

4. Baronun Şeffaflığı ve Katılım

Bu yola çıkarken en büyük güvencem hukukun üstünlüğüne inanan ve bunun korunması adına hareket eden siz değerli meslektaşlarımsınız.

Baromuzu hep birlikte, dayanışma içinde yenilikçi ve etkili bir yapıya dönüştürebiliriz.

Sizlerin desteğiyle, mesleğimizin onurunu ve adaletin gücünü daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum.

Gelin, birlikte değişimi gerçekleştirelim ve baromuzu daha güçlü bir geleceğe taşıyalım.

Adalet için, meslektaşlarım için, toplumumuz için… değişim zamanı!

Teşekkür ederim.

Av. Baran Çoban

Ardahan Barosu Başkan Adayı

 

MARMARA KAİSİAD KAHVALTILI TOPLANTI YAPTI...

 

Marmara bölgesi Kaisiad  kahvaltılı toplantıda buluştu. Aylık olağan toplantılarrını icra ettiler...


 

KADIKOY ARDAHANLILAR KÜLTÜR SANAT PLATFORMU KAHAVLTILI TOPLANTIDFA BİR ARAYA GELDİLER...

 

EGEKAIDER TANITIM GÜNLERİ YAPACAK…

Merkezi İzmir Çiğli’de bulunan ve Başkanlığını Çetin Demir’in yaptığı Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Fedarasyonu (EGEKAIDER) 18-19-20-21 Ekim 2024 tarihlerinde Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler Etkinliği düzenliyor.

 

Ege Bölgesi Kars Ardahan Iğdır Dernekler Fedarasyonu (EGEKAIDER) ile Karşıyaka Belediyesi tarafından Kültür günleri kapsamında İzmir Karşıyaka’da 18-21 Ekim tarihlerinde Bostanlı Pazar yerinde Kars Ardahan Iğdır Yöresel Ürünler Etkinliği yapılacak. Etkinlikte Yöresel sanatçılarında sahne alacağı öğrenildi.

 

İstanbul Ardahan İl Derneği, Kültür Evi Yapacak


Merkezi İstanbul Pendik’te bulunan ve Başkanlığını Deniz Aydemir’in yaptığı Ardahan İli Kültür ve Turizm Derneği yönetim ile toplantı yaparak önemli kararlar alındı. Toplantıda İstanbul Anadolu yakasında Ardahan Kültür Evi yapılması kararı alındığı öğrenildi.

 

ARDAHAN İLİ KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ EKİM AYI TOPLANTISI

 

GÜNDEM :

 

1- 2024-2025 öğretim yılında belirlenecek olan ihtiyaç sahibi 20 öğrenciye burs vermek.. Yönetim olarak öğrenci başına her ay (8 ay boyunca ) asgari 1.000 TL olacak şekilde bağış miktarı belirlendi ( bütçesi müsait olan arkadaşlar için miktar yükselebilir )

 

2- 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Çanakkale gezisi düzenlenmesi karar alındı ( öncelik yönetim ve aileleri , katılım duruma göre üyelere haber verilecek )

 

3- İstanbul Anadolu Yakası Ardahan Kültür Evi projesi gündeme alınarak değerlendirmeye alındı, en kısa zamanda yer temininde bulunmak için çalışmalar başlatılacaktır

 

4- Kış sezonu Dayanışma gecesi için bilgi alışverişi yapıldı, bir sonraki toplantıya çoğunluk kararı alınıp , bütçe değerlendirmesi ile gecenin yapılıp yapılamayacağı kararı alınacak ..

 

5- Dernek yönetimi, plan proje, istek talep şikayet elestri ve arzlar tek tek dinlenerek notlar alınarak gündem kapandı..

 

Saygılarımızla…

Ardahan İli Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan SMMM Deniz Aydemir

 

 

 

Toplantıya Katılım Sağlayanlar :

 

-Deniz Aydemir.esli

-Asker Akçay (eşli)

-Fevzi Keskender esli

-Duygu Akçay ( eşli )

-Sinan Orhan ( eşli )

-İsrafil Çabak ( eşli )

-İrfan Çayır

-Asuman Çelik

-Uğur Kaya

-Niyazi Şahin

-İbrahim Hışır (eşli )

-Şaban Bozkurt

-Maksut Tuncel

 

Dernek Yapacağı etkinlikleri Ayrıca Sosyal medya mecralrında da paylaştı.

 

ARDAHAN İLİ KÜLTÜR VE TURİZM DERNEĞİ EKİM AYI TOPLANTISI

 

GÜNDEM :

 

1- 2024-2025 öğretim yılında belirlenecek olan ihtiyaç sahibi 20 öğrenciye  burs vermek.. Yönetim olarak öğrenci başına her ay (8 ay boyunca ) asgari 1.000 TL olacak şekilde bağış miktarı belirlendi ( bütçesi müsait olan arkadaşlar için miktar yükselebilir  ) 

 

2-  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Çanakkale gezisi düzenlenmesi karar alındı ( öncelik yönetim ve aileleri , katılım duruma göre üyelere haber verilecek )

 

3-  İstanbul Anadolu Yakası Ardahan Kültür Evi projesi gündeme alınarak değerlendirmeye alındı, en kısa zamanda yer temininde bulunmak için çalışmalar başlatılacaktır

 

4- Kış sezonu Dayanışma gecesi için bilgi alışverişi yapıldı, bir sonraki toplantıya çoğunluk kararı alınıp , bütçe değerlendirmesi ile gecenin yapılıp yapılamayacağı kararı alınacak ..

 

5-  Dernek yönetimi, plan proje,  istek talep şikayet elestri ve arzlar tek tek dinlenerek notlar alınarak gündem kapandı..

 

Saygılarımızla...

Ardahan İli Kültür ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu adına Başkan SMMM Deniz Aydemir

 

ERDEMEL DE İLGİNÇ BİR DERNEKÇİLİK…

 

Bir köy dernekleri yok ama köyün iki ailesinin sülale dernekleri var!

Ardahan merkeze bağlı ve 21 pare köyün olduğu bölge olarak bilinen Hoçvan’ın dağ köylerinden olan Çağlayık (Erdemel)n köyünün derneği olmazken, köyde yaşayan iki aile kendi sülale derneklerini kurmuşlar.

Seveş (Yıldırım) ve Cadı (Yılmaz) aileleri olarak bilinin Yıldırım ve Yılmaz ailelerinin fertlerinin bir araya gelip, kendi köy derneklerini kurmaktansa sülale derneği kurdukları dikkat çekerken, Yıldırım ailesinin derneğinin başkanı Korkmaz Yıldırım olurken, Yılmaz ailesinin sülale derneğinin başkanlığını da İbrahim Yılmaz yapmakta.

 

Yıldırım Ailesi Derneği ile Yılmaz ailesinin Derneği olarak aile içi faaliyetler yaptıkları görülen sülale derneklerinin başta İstanbul’da olmak üzere batı kentlerinde b ulunan aile fertlerinin bir birinden kopmaması, bir arada olup, gelenek göreneklerini yaşatması için çabaladıkları öğrenilirken, yaşanan göç dolaysıyla bugün yaklaşık 50 hanenin oluğu Erdemlliler genelde İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli’nde hayatlarını idame etmekteler.

Ardahan merkeze 32 km. uzaklıkta bulunan Çağlayık köyünün neden derneğinin olmadığı merak edilirken bölge köylerinin birleştirme, bir arada tutma iddiasında bulunan Hoçvan Federasyonun bu köyün ve köylülerin bir araya gelip,  bir de köy derneğini kurmalarına katkı sunması istenirken, bu fikre köyün muhtarı ve köyün ileri gelen aydınlarının da katkı sunması da istenmektedir.

 

Gezmeye Doyamayacağınız Ardahan Köyleri

 

Ardahan, Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesinde bulunan ve Kafkaslara açılan bir kapı olarak tanınan bir kenttir. 1924 yılında il statüsü kazanmış, ardından 1926 yılında Kars ilinin bir ilçesi olarak kabul edilmiştir. Ancak 1992 yılında tekrar özerk bir il haline gelerek Ardahan adını taşımaya devam etmiştir. Ardahan, zorlu iklim şartları, sınırlı ulaşım ağı ve yoğun karasal iklimi ile bilinirken, doğal güzellikleri, hayvancılık faaliyetleri, akarsuları ve zengin bitki örtüsü ile dikkat çeker. Bu yazıda Ardahan’ın en güzel köylerine odaklanacağız.

Ardahan, doğal güzellikleri ile adeta bir cenneti andırır. Bu güzellikler, yöredeki hayvancılık faaliyetlerine, çeşitli akarsulara, zengin çiçek yapısına, orman varlığına ve yaylalara ev sahipliği yapar. Ardahan, doğal bir cennet olarak kendisini gösterir.

Bağdaşen Köyü, Ardahan ilinin merkez köylerinden biridir. 1889 yılında Kinzodamal adıyla kayıtlara geçen köy, tarihi bir zenginliğe sahiptir. 1595 yılında büyük Ardahan sancağının güney nahiyesine bağlı olarak kayıt altına alınmıştır. Bağdaşen Köyü, önemli bir hayvancılık merkezi olarak bilinir ve büyük baş hayvancılığın yanı sıra kaz yetiştiriciliği de yapılır. Köyde düğün gelenekleri, ilkokul eğitim yuvaları, sağlık mecraları gibi altyapı hizmetleri, zorlu kış şartlarına rağmen önemle takip edilir ve köyün gelişimi devlet ve yöre halkı tarafından desteklenir.

Ardahan iline bağlı olan Hasköy, aynı adı taşıyan iki köyden biridir ve 1854 yılından beri bu adı korumaktadır. Bu Hasköy ise Artvin sınırına yakın bir konumda yer alır ve uzun yıllardır köy statüsünde kalmıştır. Köyün toplam nüfusu 290’dır. Hasköy, asker gelenekleri, yemek şölenleri, tarihi zenginlikler ve düğün eğlenceleri ile bilinir. Ardahan köyleri içinde yer alan Hasköy, zorlu iklim koşullarına rağmen hayvancılık faaliyetleri, akarsuları ve zengin bitki çeşitliliği ile doğal bir sosyo-kültürel çeşitlilik sunmaya devam eder.

Ardahan’ın köyleri, doğal güzellikleri ve sahip oldukları kültürel değerlerle büyüleyici birer mekan olarak öne çıkar. Bu köyler, ziyaretçilere unutulmaz deneyimler sunar ve Ardahan’ın eşsiz doğal güzelliklerinin tadını çıkarmak için mükemmel bir fırsat sunar.

Ardahan’ın tarihi

Ardahan’ın tarihi, binlerce yıl öncesine dayanmaktadır. Kentin geçmişi, Urartular, Persler, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar gibi birçok farklı medeniyetin etkisi altında şekillenmiştir. Ardahan, tarihsel olarak önemli bir ticaret ve savunma noktası olarak kullanılmış ve bu nedenle sık sık el değiştirmiştir. 16. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu’na katılmış ve uzun yıllar bu imparatorluğun bir parçası olarak kalmıştır. Ardahan, 19. yüzyılın sonlarında Rusya’nın eline geçmiş, ancak I. Dünya Savaşı sonrasında Türkiye’ye geri verilmiştir. Bu nedenle Ardahan’ın tarihi, farklı medeniyetlerin ve siyasi değişimlerin izlerini taşır ve zengin bir kültürel mirasa sahiptir.

Ardahan’a nasıl gidilir?

Ardahan’a gitmek için öncelikle bulunduğunuz şehirden Ardahan’a ulaşım sağlayabileceğiniz birkaç farklı seçenek mevcuttur. Eğer hava yoluyla gitmeyi tercih ediyorsanız, yakın çevre illerde bulunan havalimanlarına uçak biletleri satın alabilirsiniz. Ardahan’a kara yoluyla gitmek isterseniz, Türkiye’nin farklı şehirlerinden Ardahan’a otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca kişisel aracınızla gitmek isterseniz, kara yolunu kullanarak ulaşabilirsiniz. Ardahan’ın konumuna göre doğu veya batı bölgelerinden gelirken farklı güzergahlar tercih edebilirsiniz. Seyahat öncesi yol haritası ve hava durumu bilgilerini kontrol etmeyi unutmayın.

 

Ardahan Köyleri Eski ve Yeni isimleri

 

    Açıkyazı (Alabala), Ağzıpek (Cincirop), Akyaka (Kodushara), Alagöz, Altaş (Ur), Ardıçdere(Y.Torashev), Aşağı Kurtoğlu, B.Sütlüce (B.Harziyan), Bağdeşan (Kinzodamal), Balıkçılar (Duduna), Bayramoğlu (Kora), Beşiktaş (Mıcuc), Binbaşar (Murka), Çağlayık (Erdemel), Çalabaş çelebaşi, Çamlıçatak (Gölebert), Çataldere (Kunzut), Çatalköprü (Şadıvan), Çetinsu, Çeyilli (Revas), Çimenkaya (A.Torashev), Çobanlı (kellik), Dağcı (Tikoş), Dağevi (Dıbat), Dedegül, Değirmenli (Değirmenköy), Derindere (Heva), Edegül, Gölgeli korgeli, Gürçayır (Sapkara), Güzçimeni (Kirman), Hacıali (Hecelya), Hasköy (Xas), Kartalpınar (Fahğrel), Kazlıköy (Pişhasğom), Kıraç (Danızğom), Kocaköy, Köprücük (Xeskar), Kuşuçmaz – (hopal) – Güzelyurt, Küçüksütlüce (K.Harziyan-Şişka), Lehimli, Nebioğlu, Ortageçit (Sazara), Otbiçen (Kımıli), Ovapınar (Bağdat), Ölçek, Ömerağa (Omerxa), Samanbeyli (Sıxerpet), Sarıyamaç (Sırazgom), Sugöze Sulakyurt (Sarzep), Taşlıdere (Pangis), Tazeköy (Döşeli) Beberek, Tepeler (Konk), Tepesuyu (Gürcübey), Tunçoluk (Panik), Uzunova (Maniyok), Yalnızçam (Sindisgom), Yaylacık, Y.Ç.Hasköy, Yokuşdibi (Lori), Y. Kurtoğlu ve Yayla Karakolu Köyü

 

 

 

 

ETİKETLER : 2024 YILINDAN 2025 YOL ALIRKEN DERNEKLERİMİZDEN ETKİNLİKLER...
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya