QIMILİLER 3 AYDA BİR ŞAHASER HAYATA GEÇİRDİLER…

Başkan Ergin Talay ve yönetimi tarih yazıyorlar. Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Qımıli Derneği 2-3 ay gibi kısa bir sürede harika bir şah eser ortaya çıkardı.
Bu haber 2024-10-21 12:06:00 eklenmiş ve 84 kez görüntülenmiştir.

QIMILİLER 3 AYDA BİR ŞAHASER HAYATA GEÇİRDİLER…

 

Başkan Ergin Talay ve yönetimi tarih yazıyorlar. Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Qımıli Derneği 2-3 ay gibi kısa bir sürede harika bir şah eser ortaya çıkardılar.

 

2000’li yıllardan beri sahada olan, bölgemizin en faal en düzgün derneklerinden biri olan, yerel-ulusal-küresel anlamda Volkan kaya gibi, Taner Tekin, Selçuk Kaya gibi, Aydın Talay, Cengiz Şit, Nimet Şit, Ahmet Şayir, Taner Şit, Murat Öztürk, Bişar Şirin, Engin Şirin, Hamza Şair, Mehmet Şit, Taner Tekin, Aşkın Şit... gibi birbirinden değerli iş adamlarından bilim adamına, yöneticiye... siyasetçi bürokrata sahip olan değerli bir insan potansiyeline sahip olan bir köyümüz. Qımıli Derneği (Ardahan-Hocvan-Otbicen Köyü) STK alanında da örnek bir derneğimiz.

 

Bu derneğimiz 2023 yılında İstanbuılda mülkiyet sorununu kısa zamnada çözerken, bölgede ise 2-3 ay içinde bölge mimari yapısına uygun bölgedeki taşlardan taş yapı ile harikulade bir eser ortaya çıkardılar.Büyük bir takdir topladılar.

 

(( TC REJİMİ NEDEN KÖYLERİMİZİN ADLARIYLA OYNUYOR, COĞRAFYAMIZIN ORİJİNAL ADLARI İLE OYNUYOR , BUNUN ALTINDA NE GİBİ GERÇEKLER ve TEHLİKLER YATIYOR, İŞTE HALKTAN SAKLANAN GERÇEKLER  İÇİN ANALİZ YAZILARIMIZA TIKLAYINIZ…))

 

 

QIMILİ ÇOK AMACLI KÜLTÜR MERKEZİ VİDEO...


QIMILİ ÇOK AMACLI KÜLTÜR MERKEZİ FOTO GALERİ...

 

 

Derneğin bünyesindeki bazı iş adamları ülke bazında STK, eğitim-spor alanlarına dahi katkı yapmaktadırlar. Girişimci hemşerilerimizi insanları tespit ederek iş dünyasına kazandırmaktadırlar.   Ülke ekonomisine önemli bir katılım ve katkı sunmaktadırlar.

 

Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Qımıli Derneği bu yıl satın aldığı Kâğıthane’de bulunan, kendi mülkiyeti olan yeni binasında, dernek merkezlerinde 17 Aralık 2023 tarihinde hem kongrelerini, hemde açılışlarını Kâğıthane’de ki dernek Merkezlerinde yapmışlardı.

 

Bu açılışta köylerinde çok amaçlı kültür merkezi inşası yapılması kararı alınmıştı. 

Bu plan gereğince 7. Ayın -Temmuz Ayının başlarında memlekete giden Başkan Ergin Talay ve yönetimi hummalı bir çalışma başlattılar.

 

3 ay gibi kısa bir sürede bir şaheser hayata geçirdiler. Bölge mimari yapısına uygun taştan inşa edilen mükemmel bir eser ortaya çıkardılar…

 

Başkan Ergin Talay temelin atıldığı günden bitiş gününe kadar bölgeden ayrılmadı.

 

Qımılilerin içinde mescidi, kütüphanesi, misafir evi, taziye evi, muhtarlık hepsinin olduğu çok amaçlı kültür evleri kompleksleri 9 ayda başta o köydeki güzel iş adamlarının ardından bütün halkın desteği ile tamamıyla hayata geçti.

 

 

ETİKETLER : Başkan Ergin Talay ve yönetimi tarih yazıyorlar. Hocvan Dernekler Federasyonu (Hoc-Fed) üyesi Qımıli Derneği 2-3 ay gibi kısa bir sürede harika bir şah eser ortaya çıkardı.
Yorumlar
Adınız :
E-Mail :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik :
Değiştir  
Toplam 0 yorum. Tüm yorumları okumak için tıklayın.
Diğer STK-İş Etkinlikler haberleri
STK-DERNEKLER
© Copyright 2013 DKM. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya